I dag klockan 16 invigs matfestivalen TUGG som pågår 5–11 november och arrangeras av Ringen centrum och Teatern. TUGG bjuder på matinspiration från många av Sveriges mest spännande matprofiler, filmvisningar och mycket mer.

– Få stadsdelar i Norden har så många krogar med mat från olika kulturer som Södermalm. Och Teatern är ett av de mest varierande matställena. En bra plats för samtal om vad vi äter i dag och i morgon, säger Per Styregård, mat- och vinskribent samt moderator under TUGG.

Veckan innehåller alltifrån samtal med White Guide Rising Star Emma Shields och matlegenden Melker Andersson till frukost med Gustav Johansson från veganbloggen Jävligt Gott. Dessutom kommer Teaterns kockar att bjuda in till en rad olika aktiviteter såsom Snack Bars AW tillsammans med artisten Mange Schmidt och fiskfileringskurs med The Fishery.

– Jag är väldigt taggad på veckans program! Det är fullspäckat och innehåller något för alla. På morgonen har vi frukostinspiration, på dagtid aktiviteter för de som kan smita från jobbet, på kvällen vinprovningar och under helgen visar vi film för hela familjen. Du kan i princip titta förbi Ringen centrum närsomhelst under veckan och bli inspirerad, säger Anna Jakobsson, marknadsansvarig för Teatern och Ringen centrum.

Till TUGG har Teaterns kockar tagit fram sin egen mattolkning av Södermalm. Vilken rätt som till slut får äran att titulera sig som ”Söders nationalrätt” kommer att koras i slutet av veckan och besökarna kommer att kunna rösta på sin favorit under hela festivalen.

Komplett program finns här.

För mer information kontakta:
Marcus Hallberg, presskontakt, AMF Fastigheter

08-696 31 13, marcus.hallberg@amffastigheter.se

Om Ringen centrum

Ringen centrum har varit den lokala mötesplatsen i Skanstull i mer än 30 år. Med sitt läge och breda utbud är Ringen centrum det självklara valet för umgänge, mat och shopping. Sedan 2012 ägs och förvaltas handelsplatsen av AMF Fastigheter som arbetar aktivt för en levande och attraktiv stad. Visionen är att skapa stadsrum där människor vill vara. 

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722-35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Caroline Sjöblom

Marknadsansvarig

caroline.sjoblom@amffastigheter.se

0702-59 67 43

Anders Salomonsson

Centrumchef

anders.salomonsson@amffastigheter.se

08-600 68 06