I veckan öppnar ett nytt kök i Teatern i Stockholm. Till Skanstulls matscen kommer MALMØ Falafel som med inspiration från Skåne och mellanöstern skapar nya smaker. Bakom MALMØ Falafel står Jason ”Timbuktu” Diakité, Fatima Dalí och Jimmy Dalí.

Teatern förnyar sig i veckan med ett nytt kök och med det fortsätter även Ringen centrum att utvecklas. 

Då Södermalm ligger mig varmt om hjärtat så känns det både roligt och spännande att få öppna vår andra restaurang i Stockholm i Teatern, säger Jason Diakité.

På MALMØ serverar vi vår version av en riktigt bra falafel. Vår idé har hela tiden varit att servera god och genomtänkt mat, gjorda på bra råvaror och ekologiska produkter utan att göra det komplicerat. Vi hämtar inspiration från Skåne och mellanöstern, bland annat är vi oerhört glada över att kunna servera en halloumi som tillverkas av en familj i just Malmö, säger Fatima Dalí.

MALMØ Falafel, som beräknas öppna på onsdag, kommer att ersätta The Plant i Teatern. Teatern har idag sammanlagt nio kök och ett patisserie. Sedan öppningen den 4 december 2015 har Teatern etablerat sig som en självklar plats för god mat, dryck och umgänge på Södermalm.

Vi ser fram emot att välkomna MALMØ Falafel till Teatern. Deras spännande meny med starkt fokus på smakkombinationer passar perfekt och vi är övertygade om att de kommer att bidra till att Teatern fortsätter vara en levande plats, säger Anders Salomonsson, centrumchef Ringen centrum.

 

Kort fakta om Teatern

  • Teatern består av nio olika kök och ett patisserie. En nyskapande matscen med ett brett utbud. Flera av Sveriges främsta kockar och en hyllad konditor serverar något för alla smaker.
  • Teatern serverar mat och bakverk av hög kvalitet, från morgon till kväll.
  • Utförandet och servicen är snabb, enkel och opretentiös, utan att tumma på kvaliteten.
  • Priserna passar de flesta. Det breda utbudet går lika bra att äta på plats som att ta med.
  • Teatern omfattar cirka 900 kvadratmeter och inkluderar ca 250 sittplatser.
  • AMF Fastigheter äger, utvecklar och förvaltar Ringen. AMF Fastigheter har utvecklat konceptet i samarbete med matentreprenören Ricard Constantinou.

 

För mer information, kontakta:
Tina Landelius, presskontakt AMF Fastigheter
E-post: tina.landelius@amffastigheter.se
Tel: +46 722 35 32 69

Om Ringen: 
Ringen centrum har varit den lokala mötesplatsen i Skanstull i mer än 30 år. Med sitt läge och breda utbud är Ringen det självklara valet för umgänge, mat och shopping. Sedan 2012 ägs och förvaltas handelsplatsen av AMF Fastigheter som arbetar aktivt för en levande och attraktiv stad. Visionen är att skapa stadsrum där människor vill vara. 

Relaterade bilder
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722-35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Caroline Sjöblom

Marknadsansvarig

caroline.sjoblom@amffastigheter.se

0702-59 67 43

Anders Salomonsson

Centrumchef

anders.salomonsson@amffastigheter.se

08-600 68 06