Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum. Till Skanstulls matmecka kommer nu Dos Gringos där Teaterns matgäster nu även kan njuta av spännande mexikansk mat. Bakom Dos Gringos står den välkända duon Melker Andersson och Danyel Couet.

Teatern växer med ett nytt kök och med det fortsätter även Ringen centrum och Skanstull att utvecklas. Sedan öppningen den 4 december 2015 har matscenen etablerat sig som en självklar plats för god mat, dryck och umgänge på Södermalm.

– Vi är väldigt glada över att Melker Andersson och Danyel Couet nu blir en del av Teatern. De kompletterar Teaterns utbud med något som inte funnits tidigare – riktigt bra mexikansk mat. Under 2016 fick Ringen centrum fler än 400.000 nya besökare och vi är övertygade om att Dos Gringos kommer att bidra till att Teatern fortsätter vara en spännande och levande plats, säger Anders Salomonsson, centrumchef, Ringen centrum.

Melker Andersson och Danyel Couet ligger bakom flera restauranger, bla Publico, Smak, Miss Voon, Kött & Fiskbaren, /mother och Vigårda. De har även tagit silver i Bocuse d´Or och är kokboksförfattare.

När Dos Gringos öppnar den 13 september står quesadillas på menyn.

– Med hettan från det mexikanska köket, spännande råvaror och erfarenheter från Publico vill vi nu göra maten tillgänglig för fler. På Teatern kommer vi att servera de latinska smakerna i lite enklare form och kommer att servera stans bästa quesadillas, säger Melker Andersson och Danyel Couet.

Teatern har idag sammanlagt nio kök och ett patisserie. 

Kort fakta om Teatern

 • Teaterns senaste tillskott är Dos Gringos med mexikansk mat signerad Melker Andersson och Danyel Couet.
   
 • Teatern består av nio olika kök och ett patisserie. En nyskapande matscen med ett brett utbud. Flera av Sveriges främsta kockar och en hyllad konditor serverar något för alla smaker.
   
 • Teatern serverar mat och bakverk av hög kvalitet, från morgon till kväll.
   
 • Utförandet och servicen är snabb, enkel och opretentiös, utan att tumma på kvaliteten.
   
 • Priserna passar de flesta.
   
 • Det breda utbudet går lika bra att äta på plats som att ta med.
   
 • Teatern omfattar cirka 900 kvadratmeter och inkluderar ca 250 sittplatser.
   
 • AMF Fastigheter äger, utvecklar och förvaltar Ringen. AMF Fastigheter har utvecklat konceptet i samarbete med matentreprenören Ricard Constantinou.
   
 • Ricard Constantinou har lång erfarenhet från restaurangbranschen och står bland annat bakom Panini Internazionale, Printz, K-märkt och K25. 2015 tilldelades Ricard Gulddrakens hederspris ”Årets matvisionär”, bla för sitt arbete med Teatern.

 

För mer information, kontakta:

Marcus Hallberg, presskontakt AMF Fastigheter
E-post: marcus.hallberg@amffastigheter.se
Tel: +46 8 696 31 13
 

Om Ringen centrum

Ringen centrum har varit den lokala mötesplatsen i Skanstull i mer än 30 år. Med sitt läge och breda utbud är Ringen centrum det självklara valet för umgänge, mat och shopping. Sedan 2012 ägs och förvaltas handelsplatsen av AMF Fastigheter som arbetar aktivt för en levande och attraktiv stad. Visionen är att skapa stadsrum där människor vill vara. 

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722-35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Caroline Sjöblom

Marknadsansvarig

caroline.sjoblom@amffastigheter.se

0702-59 67 43

Anders Salomonsson

Centrumchef

anders.salomonsson@amffastigheter.se

08-600 68 06