Krögaren och kokboksförfattaren och Sebastian Schauermann är näst ut att öppna i Ringen centrums populära matscen Teatern. Måndag 22 oktober växer Teatern med ett nytt kök när Sebastian Schauerman öppnar Taku-Taku och breddar matscenens utbud av vegansk mat.

Sedan öppningen 2015 har Teatern etablerat sig som en självklar plats för god mat, dryck och umgänge på Södermalm.

 • Vi är väldigt glada att få välkomna Sebastian Schauermann till Teatern. Allt fler besökare efterfrågar vällagad vegansk mat och med Taku-Takus hjälp kan vi bjuda fler av våra besökare på ett bredare utbud med veganska smårätter från hela världen. Jag är övertygad om detta kommer att bli en uppskattad del av matscenen, säger Anders Salomonsson, centrumchef Ringen centrum.

Sebastian Schauermans mat hämtar inspiration från hela världen och är enbart lagad på veganska råvaror. Under november kommer även Gustav Johansson som ligger bakom matbloggen Jävligt Gott att gästspela på nyöppnade Taku-Taku och skapa en maträtt för november.

 • Det är både en ära och mycket roligt att kliva in i kulinariska Teatern med Taku-Taku. Dessutom innebär vårt intåg att Teatern får två helveganska alternativ på en och samma plats – ett bevis på hur efterfrågan på gröna alternativ ständigt ökar och snart blir en självklarhet även på mer traditionella platser än Teatern, säger Sebastian Schauermann, kock och grundare till Taku-Taku.

Taku-Taku öppnar måndag 22 oktober.
 

Om Sebastian Schauermann och Taku-Taku

Sebastian Schauermann har arbetat på flera av Stockholms populäraste krogar, bland annat som kökschef på Rolfs Kök, drivit restaurangen FOOD och Matstudion Dalagatan 27.  Han har varit nominerad till Gulddraken och vunnit pris i Fastfood Awards. 2017 grundade Sebastian Taku-Taku som erbjuder veganskt för alla, kanske främst till köttätare Schauermann har dessutom hunnit ge ut kokboken Vegansk snabbmat – Streetfood för alla (Norsteds Förlag) och kokboken 100 Fingerfood.

Kort fakta om Teatern

 • Teatern består av nio olika kök och ett patisserie. En nyskapande matscen med ett brett utbud. Flera av Sveriges främsta kockar och en hyllad konditor serverar något för alla smaker.
 • Teatern serverar mat och bakverk av hög kvalitet, från morgon till kväll.
 • Utförandet och servicen är snabb, enkel och opretentiös, utan att tumma på kvaliteten.
 • Priserna passar de flesta.
  Det breda utbudet går lika bra att äta på plats som att ta med.
 • Teatern omfattar cirka 900 kvadratmeter och inkluderar ca 250 sittplatser.
 • AMF Fastigheter äger, utvecklar och förvaltar Ringen. AMF Fastigheter har utvecklat konceptet i samarbete med matentreprenören Ricard Constantinou.
 • Ricard Constantinou har lång erfarenhet från restaurangbranschen och står bland annat bakom Panini Internazionale, Printz, K-märkt och K25. 2015 tilldelades Ricard Gulddrakens hederspris ”Årets matvisionär”, bla för sitt arbete med Teatern.

För mer information, kontakta:
Marcus Hallberg, presskontakt AMF Fastigheter
E-post: marcus.hallberg@amffastigheter.se
Tel: +46 8 696 31 13

Om Ringen centrum

Ringen centrum har varit den lokala mötesplatsen i Skanstull i mer än 30 år. Med sitt läge och breda utbud är Ringen centrum det självklara valet för umgänge, mat och shopping. Sedan 2012 ägs och förvaltas handelsplatsen av AMF Fastigheter som arbetar aktivt för en levande och attraktiv stad. Visionen är att skapa stadsrum där människor vill vara. 

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722-35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Caroline Sjöblom

Marknadsansvarig

caroline.sjoblom@amffastigheter.se

0702-59 67 43

Anders Salomonsson

Centrumchef

anders.salomonsson@amffastigheter.se

08-600 68 06