Ringen centrum går starkt efter lanseringen av Teatern i december förra året. Både antalet besök och omsättning har ökat stort under 2016. 

Ringen centrum har blivit en mycket uppskattad destination för god mat, dryck och umgänge på Södermalm. Efter att Teatern öppnade i december 2015 har Ringen centrum fått cirka 250,000 nya besökare.

En av de hyllade kockarna är Marco Baudone som driver köket Mama Delicious Roasts.

-Teatern var ett perfekt sammanhang för mig då det lät mig förverkliga mina idéer om hur man kan servera mat från rotisseriet på ett mer tillgängligt sätt. Det tar timmar att laga maten, men i Teaterns koncept går det snabbt för gästerna att ta del av maten. Och responsen är enorm! Det har varit full fart sen dag ett och särskilt vår porchetta har varit väldigt uppskattad av Teaterns gäster, säger Marco Baudone. 

Teaterns framgång syns också på omsättningen. Under januari-augusti 2016 har Ringen centrums totala omsättning ökat med 12 procent jämfört med samma period föregående år. 

-Teatern har fått ett fantastiskt mottagande! Ringen centrum har nu cirka 250,000 fler besökare än tidigare, gäster som inte bara njuter av Teaterns erbjudande, utan också passar på att handla i Ringens övriga butiker. Skanstull har blivit ett nytt nav på Södermalm och med Stockholms stads satsningar i området framöver kommer också kopplingar till närförort att förstärkas, säger Per Helgesson, Marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Teatern består av nio kök med olika matinriktningar samt ett patisserie. Här kan gästerna njuta av frukost, lunch, middag och fika, på plats eller som take away. AMF Fastigheter har utvecklat Teatern tillsammans med matentreprenören Ricard Constantinou, som nyligen tilldelats Gulddrakens hederspris ”Årets matvisionär”. Teatern är även nominerad till ”Årets Smaksättare” av Restauranger och Storkök.

För mer information, kontakta:
Marcus Hallberg, presskontakt AMF Fastigheter
E-post: marcus.hallberg@amffastigheter.se
Tel: +46 8 696 31 13

Kort fakta om Teatern

 • Nytt koncept för mat, dryck och umgänge i Ringen, Skanstull.
 • Teatern består av nio olika kök och ett patisserie.
 • En helt ny matscen med ett brett utbud. Flera av Sveriges främsta kockar och en hyllad konditor serverar något för alla smaker.
 • Teatern serverar mat och bakverk av hög kvalitet, från morgon till kväll.
 • Utförandet och servicen är snabb, enkel och opretentiös, utan att tumma på kvaliteten.
 • Priserna passar de flesta plånböcker.
 • Det breda utbudet går lika bra att äta på plats som att ta med.
 • Teatern har 250 sittplatser och omfattar ca 900 kvm.
 • AMF Fastigheter äger, utvecklar och förvaltar Ringen centrum. AMF Fastigheter har utvecklat konceptet i samarbete med matentreprenören Ricard Constantinou.
 • Ricard Constantinou har lång erfarenhet från restaurangbranschen och står bland annat bakom Panini Internazionale, Printz, K-märkt och K25. 2015 tilldelades Ricard Gulddrakens hederspris ”Årets matvisionär”, bla för sitt arbete med Teatern. 
 • Teatern är nominerad till ”Årets Smaksättare” av Restauranger och Storkök. 


Ringen centrum har varit den lokala mötesplatsen i Skanstull i mer än 30 år. Med sitt läge och breda utbud är Ringen det självklara valet för umgänge, mat och shopping. Sedan 2012 ägs och förvaltas handelsplatsen av AMF Fastigheter som arbetar aktivt för en levande och attraktiv stad. Visionen är att skapa stadsrum där människor vill vara. 

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722-35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Caroline Sjöblom

Marknadsansvarig

caroline.sjoblom@amffastigheter.se

0702-59 67 43

Anders Salomonsson

Centrumchef

anders.salomonsson@amffastigheter.se

08-600 68 06