Från vänster: Anwar och Malik från Nystekt Strömming, Mathias Dahlgren, George från Amida, Jan-Erik och Lee från Thongwiset. Fotograf/Källa: AMF Fastigheter/Alexander Donka

Under matfestivalen TUGG 3–6 oktober öppnar den prisbelönta krögaren Mathias Dahlgren upp en exklusiv pop up-restaurang i Teatern, Ringen centrum. Rätterna som serveras är Dahlgrens personliga tolkningar av både klassisk och nutida snabbmat, så som kolgrillat, thai och stekt strömming med mos.

Efter fjolårets succé anordnas nu matfestivalen TUGG för andra året i rad i Teatern, Ringen centrum. Under årets festival öppnar stjärnkocken Mathias Dahlgren upp pop up-restaurangen Södermalm by Mathias Dahlgren, där han serverar personliga tolkningar av typiska snabbmatsställen på Södermalm i Stockholm. Dahlgren beskriver menyn som “en hyllning till Söders snabbmatspärlor”.

Södermalm erbjuder fantastisk fast food och i arbetet med menyn har jag tolkat några av mina personliga favoriter. Rätterna jag skapat fångar essensen av originalen men ger restaurangbesökarna nya upplevelser i form av råvaror, texturer och smakkombinationer, berättar Mathias Dahlgren.

Matscenen Teatern i Ringen centrum har sedan starten 2015 varit en plats där välkända kockar lagat prisvärd fast food inspirerad av sina gourmetkrogar. Idén bakom Södermalm by Mathias Dahlgren är att vända på konceptet och se vad som händer när en stjärnkock får inspireras av, och tolka, klassisk snabbmat.

Restaurangerna som tolkats är Amida kolgrill på Folkungagatan, Nystekt Strömming vid Slussen och Thongwiset i Hornstull. Dahlgrens nyskapade rätter serveras exklusivt i pop up-restaurangen under TUGG mellan 3-6 oktober.

Vi är otroligt stolta över att få presentera Mathias Dahlgren som samarbetspartner under årets matfestival. Hans tolkningar av Södermalm har resulterat i tre fantastiskt goda och spännande rätter som vi tror att TUGGs besökare kommer att uppskatta, säger Tina Landelius, Kommunikationsansvarig på AMF Fastigheter som driver Ringen centrum och TUGG.

Under matfestivalen kommer Ringen centrum, utöver Mathias Dahlgrens tillfälliga meny, erbjuda besökare olika typer av mat- och dryckesprovningar, workshops och en exklusiv avsmakningsmeny med rätter från samtliga restauranger i Teatern. Mer information om schema, bordsbokning och föranmälan hittas via www.ringencentrum.se/tugg2019.

Not: Under ombyggnationen av Slussen har Nystekt Strömming temporärt flyttat till Kornhamnstorg, Gamla Stan.

För mer information, vänligen kontakta:
Tina Landelius, Kommunikationsansvarig AMF Fastigheter
Email: tina.Landelius@amffastigheter.se
Tel: 0722 - 35 32 69

Om Mathias Dahlgren
Kocken och krögaren Mathias Dahlgren är en av Sveriges mest välkända matprofiler och den enda svenska kock som hittills vunnit guld i den internationella matlagningstävlingen Bocuse d’Or. Idag driver han Michelin-belönade Matbaren och den vegetariska restaurangen Rutabaga vid Grand Hôtel i Stockholm.

Om Ringen centrum
Ringen centrum har varit den lokala mötesplatsen i Skanstull i mer än 30 år. Med sitt läge och breda utbud är Ringen centrum det självklara valet för umgänge, mat och shopping. Sedan 2012 ägs och förvaltas handelsplatsen av AMF Fastigheter som arbetar aktivt för en levande och attraktiv stad. Visionen är att skapa stadsrum där människor vill vara.

Relaterade bilder
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722-35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Caroline Sjöblom

Marknadsansvarig

caroline.sjoblom@amffastigheter.se

0702-59 67 43

Anders Salomonsson

Centrumchef

anders.salomonsson@amffastigheter.se

08-600 68 06