Den 5–11 november arrangerar Ringen centrum och Teatern matfestivalen TUGG som bjuder på föreläsningar och matinspiration från många av Sveriges mest spännande matprofiler. Nu står det klart att måltidsforskaren Richard Tellström, känd från bland annat SVT:s Historieätarna, kommer att inta scenen under matfestivalen.

– Jag tackade ja så fort jag fick höra om TUGG. Det känns jättekul att Ringen centrum bjuder in till en gratisfestival för allmänheten där mat står på menyn, säger Richard Tellström, etnolog och måltidsforskare.

Under festivalen kommer Richard Tellström att hålla en föreläsning på temat ”Vad det du har på din tallrik berättar om dig som person”. TUGG pågår i en vecka och inkluderar aktiviteter med matprofiler som Jessica Frej, White Guides "Rising star" Emma Shields och Teaterns kockar. Moderator är journalisten Per Styregård.

– Schemat för TUGG börjar bli klart och det kommer att bli en vecka fylld av inspiration från många av matsveriges mest intressanta profiler, säger Anna Jakobsson, marknadsansvarig för Teatern och Ringen centrum.

Till TUGG har Teaterns kockar tagit fram sin egen mattolkning av Södermalm. Vilken rätt som till slut får äran att titulera sig som ”Söders nationalrätt” kommer att koras i slutet av veckan och besökarna kommer att kunna rösta på sin favorit under hela festivalen.

Komplett program för TUGG presenteras inom kort.

 

För mer information kontakta:
Marcus Hallberg, presskontakt Ringen centrum

Tel: 08-696 31 13, marcus.hallberg@amffastigheter.se

Om Ringen centrum

Ringen centrum har varit den lokala mötesplatsen i Skanstull i mer än 30 år. Med sitt läge och breda utbud är Ringen centrum det självklara valet för umgänge, mat och shopping. Sedan 2012 ägs och förvaltas handelsplatsen av AMF Fastigheter som arbetar aktivt för en levande och attraktiv stad. Visionen är att skapa stadsrum där människor vill vara. 

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722-35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Caroline Sjöblom

Marknadsansvarig

caroline.sjoblom@amffastigheter.se

0702-59 67 43

Anders Salomonsson

Centrumchef

anders.salomonsson@amffastigheter.se

08-600 68 06