Idag presenterades de tre senaste kockarna på Teatern i Ringen centrum. Till Skanstulls matmecka kommer nu Malin Söderström, och sedan några månader finns kockduon Oskar Larsson och Eloi Berthelin på plats. Teaterns matgäster kan nu njuta av härliga fisk- och skaldjursrätter samt riktigt god pizza på luftig deg och toppklassiga råvaror.

Teatern har växt med tre kockar och med det fortsätter även Ringen och Skanstull att utvecklas. Sedan öppningen den 4 december 2015 har matscenen etablerat sig som en självklar plats för god mat, dryck och umgänge på Södermalm.

– Vi är väldigt glada över att Malin, Oskar och Eloi nu är en del av Teatern. De är perfekta för platsen och kompletterar Teaterns utbud. Det fanns tidigare en stark efterfrågan på bra mat i området kring Skanstull och det märks att både stockholmare och tillfälliga gäster nu har hittat hit. Teatern har sedan starten varit en stor framgång för alla inblandade. Exempelvis har Ringen centrum fått fler än 250.000 nya besökare under första halvåret 2016, säger Per Helgesson, Marknadsområdeschef på AMF Fastigheter

När Malin Söderström öppnar sitt nya kök The Fishery den 10 november står fisk och skaldjur på menyn. Malins gedigna meritlista inkluderar bland annat titeln Årets krögare 2014. Hon var tidigare medlem i kocklandslaget och har jobbat på flera välrenommerade restauranger. Sedan några år driver hon bolaget Kulturrestauranger med restaurang Hjerta på Skeppsholmen och Moderna museets restaurang som huvudverksamhet.

– Det känns fantastiskt kul att vara en del av Teatern. Jag fokuserar på härliga rätter av fisk och skaldjur i kombination med bubblande dryck. Teatern har ett ypperligt koncept som gör det möjligt för mig att få utveckla och testa nya matidéer, säger Malin Söderström.

I det andra köket finns Oskar Larsson och Eloi Berthelin som under namnet Galinas Pizza serverar deras egen version av den napolitanska pizzan. Kockdoun har sin bakgrund på restauranger som Frantzén, Volt, 19 Glas och Niklas. Senast kom duon från restaurang Babette där de lyft pizzan till en helt ny nivå.

– Vi älskar pizza, den går att variera och utveckla i all oändlighet. Vi har ett lite annat tänk än traditionella pizzabagare vilket gör att vi ständigt hittar nya vinklar för att förfina hantverket, säger Oskar Larsson och Eloi Berthelin.

Teatern har idag sammanlagt nio kök och ett patisserie.

För mer information, kontakta:
Marcus Hallberg, presskontakt AMF Fastigheter
E-post: marcus.hallberg@amffastigheter.se
Tel: +46 8 696 31 13

Kort fakta om Teatern

  • Teaterns senaste tillskott är fisk och skaldjur från Malin Söderström och pizza från kockduon Oskar Larsson och Eloi Berthelin.
  • Teatern består av nio olika kök och ett patisserie. En nyskapande matscen med ett brett utbud. Flera av Sveriges främsta kockar och en hyllad konditor serverar något för alla smaker.
  • Teatern serverar mat och bakverk av hög kvalitet, från morgon till kväll.
  • Utförandet och servicen är snabb, enkel och opretentiös, utan att tumma på kvaliteten.
  • Priserna passar de flesta.
  • Det breda utbudet går lika bra att äta på plats som att ta med.
  • Teatern omfattar cirka 900 kvadratmeter och inkluderar ca 250 sittplatser.
  • AMF Fastigheter äger, utvecklar och förvaltar Ringen. AMF Fastigheter har utvecklat konceptet i samarbete med matentreprenören Ricard Constantinou.
  • Ricard Constantinou har lång erfarenhet från restaurangbranschen och står bland annat bakom Panini Internazionale, Printz, K-märkt och K25. 2015 tilldelades Ricard Gulddrakens hederspris ”Årets matvisionär”, bla för sitt arbete med Teatern.

Övriga kockar:

Kock: Stefano Catenacci, Caos
Spännande smårätter med inspiration från hela världen

Stefano Catenacci, hovtraktör och kökschef på Operakällaren, har sitt nya kök Caos på Teatern. Här serverar han smårätter från hela världen.

På menyn står bland annat koreansk råbiff och ett 63-gradersägg med svampkräm.

– Att servera smårätter från hela världen är en idé som jag har haft länge och nu äntligen får förverkliga på Teatern. Jag har gjort det vid tidigare tillfällen men då har jag fått egränsa mig eftersom det varit fler inblandade. Nu bestämmer jag själv och kan ta det hela vägen. Att det dessutom blir i Skanstull känns extra kul eftersom det är mina gamla kvarter, här har jag vuxit upp, säger Stefano Catenacci.

Kockduo: Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal, Snack Bar
Sydfransk snabbmat

Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal, med Chez Betty på meritlistan, fortsätter med sitt hyllade koncept Snack Bar på Teatern i Ringen centrum. På Snack Bar lagar duon mat som de själva älskar att äta.

– Vi lagar god och enkel mat utan att krångla till det. Vi använder alltid de bästa råvarorna och gör det på vårt sätt. Det kommer man långt med!

På Snack Bar i Teatern serverar de sin egen tolkning av sydfransk snabbmat. Signaturrätten är kalvköttskebab gjord på bra råvaror och med en egenlagad sauce blanche.

Kock: Magnus Nilsson, Korvkiosk
Kvalitetskorv när Magnus Nilsson kommer till Stockholm

Magnus Nilsson har rosats långt utanför Sveriges gränser och hans restaurang Fäviken Magasinet har utnämnts till världens 25:e bästa. Magnus Nilsson korvkiosk i Ringen centrum är den första satsningen utanför Jämtland.

– Möjligheten att få driva korvkiosk på ett ställe där det rör sig väldigt mycket folk lockade mig till Stockholm och Ringen centrum, säger Magnus Nilsson.

Konditor: Daniel Roos, K-märkt patisserie och bageri
Frukost, roliga bakverk och födelsedagstårta från Daniel Roos

Daniel Roos driver K-märkt bageri & patisserie på Teatern. Där finns moderna och roliga bakverk, tårtor, bröd, bullar och för alla frukostälskare goda mackor och en rad hälsosamma alternativ. Allt skapat med råvaror av bra kvalitet. För Daniel Roos är det viktigt att hans bakverk är lika estetiskt som gastronomiskt tilltalande.

– Läget i Skanstull och de duktiga yrkesmännen som tillsammans bildar Teatern lockade mig att hoppa på tåget. Det ska bli fantastiskt kul att få göra mina bakverk tillgängliga för fler, säger Daniel Roos.

Daniel Roos förälskade sig i konditoryrket när han i årskurs 8 praktiserade i den lokala matbutiken och fick uppleva deras konditori. Sedan dess har han bland annat arbetat som chefskonditor på Operakällaren, vunnit OS-guld tillsammans med kocklandslaget, ansvarat för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bröllopsdessert och skapat flera Nobeldesserter.

Kock: Maximillian Lundin, The Plant – Food that works
Ekologisk och vegansk fastfood signerad Maximillian Lundin

Maximillian Lundin, den forne köttälskaren som blev vegan, driver Sveriges första helt ekologiska och veganska fast food-restaurang, The Plant – Food that works, i Ringen centrum.

– På The Plant serverar jag nyttig mat som smakar onyttigt. Menyn anpassas efter säsong. Allt är givetvis 100 % ekologiskt och jag använder även biodynamiska råvaror, säger Maximillian Lundin.

Kockduo: Adam Dahlberg och Albin Wessman, Raamen
Japanska nudlar på svenska

Adam Dahlberg och Albin Wessman är de två klassiskt skolade kockarna som 2011 öppnade det hyllade konceptet Adam & Albin Matstudio tillsammans. De har båda en gedigen meritlista, 2012 vann exempelvis Adam Dahlberg silver i Bocuse d’Or. På Teatern kör de sitt koncept Raamen.

– Vi älskar båda att äta och laga nudlar. Ramen är beviset på att fantastisk mat inte behöver vara komplicerad, bara orimligt god, säger Adam Dahlberg och Albin Wessman. På Raamen serveras nyskapande nudelrätter med svenska smaker. Raamen var först i Norden att använda ramennudlarnas rolls royce från Sun Noodles, leverantör till några av världens bästa nudelrestauranger.

Kock: Claes Grännsjö, Nook Market
Asiatisk streetfood signerad Nook Market

Claes Grännsjö har Nook Market på Teatern, en filial till hyllade restaurang Nook. På Teatern serverar han mat med smak och inspiration från asiatisk street food. På menyn finns bland annat den vietnamesiska baguetten banh mi och steam buns, ångade bröd med sidfläsk.

– När jag blev tillfrågad om jag ville vara en del av Teatern nappade jag direkt. Jag lockades av det nyskapande konceptet, atmosfären och närheten till gästerna, säger Claes Grännsjö.

Kock: Marco Baudone, Mama
Slow cooked fast food när den är som bäst

Slow cooked fast food när den är som bäst. Så beskriver kocken Marco Baudone maten i sitt kök på Teatern, rotisseriet Mama. På menyn finns bland annat kyckling, högrev och italiensk porchetta. Köttet rostas på snurrande spett i flera timmar för att sedan serveras med olika sorters bröd, fräscha grönsaker och dippsåser.

– Rotisserie är en underbar och traditionell tillagningskonst som lockar fram det bästa ur råvarorna. Jag har en förkärlek till porchetta, en italiensk fläsksida, och har länge velat utveckla den och hitta nya serveringsformer. Teaterns koncept känns därför perfekt för den mat som jag älskar och vill laga, säger Marco Baudone.

På Marco Baudones meritlista finns restauranger som Le Rouge och Operakällaren liksom de Guide Michelin-prisade restaurangerna Gualtiero Marchesi utanför Milano och Restaurant Guy Savoy i Paris.

 

Om Ringen centrum
Ringen centrum har varit den lokala mötesplatsen i Skanstull i mer än 30 år. Med sitt läge och breda utbud är Ringen det självklara valet för umgänge, mat och shopping. Sedan 2012 ägs och förvaltas handelsplatsen av AMF Fastigheter som arbetar aktivt för en levande och attraktiv stad. Visionen är att skapa stadsrum där människor vill vara. 

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722-35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Caroline Sjöblom

Marknadsansvarig

caroline.sjoblom@amffastigheter.se

0702-59 67 43

Anders Salomonsson

Centrumchef

anders.salomonsson@amffastigheter.se

08-600 68 06